Uniți în Diversitate! - Cea de-a patra campanie de voluntariat

Uniți în Diversitate! - Cea de-a patra campanie de voluntariat

30 Oct 2019 Noutati

- „Ce îți iese dacă faci asta? Nu câștigi niciun ban din voluntariat...”

- „De ce îți bați capul?”... sunt unele dintre întrebările pe care le vei auzi adesea de la ceilalți.

+ pentru că MERITĂ efortul!

+ pentru că MERIȚI tu!

 

Datorită Voluntariatului obții lucruri pe care nu le poți cumpăra cu bani...

*Prieteni oriunde te poartă Voluntariatul

*Acceptarea personală, atunci când rămâi doar tu cu tine

*Experiențe incredibile, pentru care unii ar plăti să le aibă

*Dezvoltare personală

*Emoții de tot felul

*Te descoperi pe TINE

Mâine dăm startul ultimei campanii demonstrative de voluntariat, în cadrul proiectului „Young Volunteer”, prin care ne propunem să atragem cât mai mulți tineri să se implice în Voluntariat.

Prin evenimentele pilot ne-am propus să informăm tinerii cu privire la ce înseamnă cu adevărat responsabilitatea pe care o ai atunci când decizi să devii voluntar, prin derularea de activități interactive, educative și cât mai diversificate, având în prim plan Voluntariatul.

Ceea ce încercăm să evidenţiem este cât de important poate fi un voluntar şi câte schimbări poate face acesta prin munca lui. Trebuie să facem oamenii să fie receptivi la ceea ce vrem să transmitem şi să îi facem să înţeleagă şi să se implice în munca de voluntariat, pentru că fiecare este important şi poate aduce o schimbare.

 

Considerăm că este important să atragem cât mai mulţi oameni către voluntariat. Un singur om nu are puterea de a face schimbări majore, însă un grup de oameni deschişi, pregătiţi şi având un scop clar pot face un bine mediului înconjurător, unui om etc..

Voluntarii sunt oameni admirabili, care fac sacrificii în numele voluntariatului, sunt oameni altruişti, solidari, sociabili, gata de a discuta orice şi de a ajuta pe oricine. Ei sunt pregătiţi să ajute, fără a avea un interes propriu, câştigând numai satisfacţia de a-şi vedea scopul împlinit.

Orice voluntar este valoros, oricine este binevenit să se alăture nouă! Putem ajuta şi schimba ceva şi pe un plan restrâns. Nu este indicat să ne implicăm ca voluntari numai acolo unde scopurile sunt complexe. Schimbarea nu se face dintr-odată, ci treptat. De aceea, este foarte important să înţelegem că sunt idei, oameni, medii, chiar lângă noi, care trebuie schimbate sau ajutate. Tot ce trebuie să facem este să le conştientizăm şi să începem să luăm măsuri, dar înainte de toate trebuie să fim o echipă, să devenim o comunitate unită în diversitate - comunitatea „Young Volunteer”!

share
UE RO GOV INTERREG