Start Campania „Young Volunteer”

Start Campania „Young Volunteer”

19 Sep 2019 Noutati

Joi, 19 septembrie, am dat startul primei Campanii de Voluntariat, în cadrul proiectului „Young Volunteer”!

Deschiderea oficială a avut loc în curtea interioară a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași, începând cu ora 14:00.
Alături de noi sunt peste 220 de voluntari români și bulgari (elevi, cadre didactice, reprezentanți ai Centrului de Servicii Sociale pentru Copil și Familie SERA și ai Centrului de Zi pentru Persoanele cu Handicap din Călărași, tineri instituționalizați, traineri, translatori, precum și membri ai echipei de implementare a proiectului „Young Volunteer”).

În prima zi a campaniei, voluntarii au avut parte de multe activități și jocuri educative, interactive și distractive, toate acestea fiind asigurate de doi traineri profesioniști, care au reușit să creeze o atmosferă de încredere reciprocă, pentru a face posibilă interacţiunea și comunicarea între adolescenți într-un timp foarte scurt.

Totodată, cu această ocazie a fost oferit tinerilor voluntari un curs demonstrativ privind modul în care trebuie să răspundem în situații extreme, când trebuie să acordăm cuiva primul ajutor.
La acest curs, ce a fost susținut chiar de tineri voluntari ai Crucii Roșii – Filiala Călărași, au fost prezentate unele dintre cele mai frecvente cazuri de accidente întâlnite în care s-a intervenit prin măsuri de prim ajutor de urgență, acordate înaintea sosirii cadrelor medicale.

A doua zi a campaniei este destinată celebrării Zilei Mondiale a Curățeniei, în avans, printr-o acțiune de ecologizare a zonei verzi din sudul municipiului Călărași, urmând ca ultima zi a evenimentului să o dedicăm laturii creative, de această dată, prin ateliere de quilling și gânduri bune.

Revenim cu detalii cât de curând ;)

share
UE RO GOV INTERREG