www.familiaromania.ro și pe pagina de Instagram a proiectului.

" />

S-a lansat Familia România, prima platformă de donatori de sânge virtuali

S-a lansat Familia România, prima platformă de donatori de sânge virtuali

24 Jun 2020 Noutati

Intră în cea mai mare familie din lume!

Familia e locul în care te simți protejat. Familia e locul în care ai încredere. Familia e acel loc în care știi că, orice s-ar întâmpla, totul va fi bine. Și aceștia putem fi noi. O familie mare cât o țară întreagă, legată prin cea mai puternică legătură din lume.

 

Nu fi străin. Unește-te cu un alt român prin sânge.

Fii parte dintr-o inițiativă care conectează donatori compatibili astfel încât, pentru fiecare român care are nevoie de sânge, există un alt român care îl poate salva.

 

Chiar dacă suntem departe, putem crea legături mai puternice decât oricând. Iar viitorul e mai sigur atunci suntem împreună, o mare familie.

 

Familia România este un proiect de responsabilitate socială, o platformă unde oricine îndeplinește condițiile din punct de vedere medical poate deveni donator virtual și va dona efectiv doar la nevoie.

Pașii sunt simpli: intri pe www.familiaromania.ro și te înregistrezi completând, printre altele, grupa de sânge și RH-ul. Pe baza acestor informații, platforma va pune în legătură doi utilizatori compatibili. Persoanele conectate se vor putea cunoaște prin intermediul chat-ului și doar în cazul în care unul dintre ei are nevoie de sânge, celălalt poate dona pentru el, la cel mai apropiat centru de transfuzie din țară, menționându-i numele și unitatea sanitară la care este internat.

 

Iar dacă unul dintre cei doi nu poate dona în acel moment, o întreagă comunitate este gata să vină în ajutor.

Persoanele care nu își cunosc grupa de sânge sau nu știu care sunt condițiile de donare vor găsi informațiile necesare pe platformă. Cei care nu corespund criteriilor de bază pentru donarea de sânge se pot alătura în continuare familiei, bucurându-se de sprijinul unei întregi comunități, chiar dacă nu li se alocă un utilizator compatibil.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.familiaromania.ro și pe pagina de Instagram a proiectului.

share
UE RO GOV INTERREG