www.youngvolunteer.eu sau contactându-ne la adresa de e-mail: office@aisser.ro, tel.: 0371/015.145, persoană de contact: Andrei STOIAN, președinte AISSER Călărași. 

" />

Prima campanie de voluntariat, prin „Young Volunteer”, la Călărași

Prima campanie de voluntariat, prin „Young Volunteer”, la Călărași

23 Sep 2019 Noutati

Asociația AISSER Călărași, în calitate de lider de proiect, alături de Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, în calitate de partener și, totodată, gazdă, au organizat, în perioada 19 – 21 septembrie, prima Campanie de voluntariat, în cadrul proiectului „Young Volunteer”.

Scopul organizării acestui eveniment a vizat dezvoltarea unei forme de învățare socială, ce a avut ca obiectiv creșterea gradului de implicare a tinerilor elevi în activități de voluntariat menite să aibă o valoare adăugată în beneficiul comunităților din aria transfrontalieră româno-bulgară.

La această campanie au participat peste 220 de voluntari români și bulgari (elevi, cadre didactice, reprezentanți ai Centrului de Servicii Sociale pentru Copil și Familie SERA și ai Centrului de Zi pentru Persoanele cu Handicap din Călărași, tineri instituționalizați, traineri, translatori, precum și membri ai echipei de implementare a proiectului „Young Volunteer”).

Prin obiectivele specifice ale Campaniei s-a urmărit ca rezultatele acesteia să contribuie la dezvoltarea personală a voluntarilor, prin următoarele: stimularea dorinței de a învăța noțiuni, deprinderi și obiceiuri pentru a-și însuși comportamente adecvate în situații de risc, prim ajutor, prin participarea la un curs de inițiere în acordarea primului ajutor; implicarea în acțiuni de voluntariat pentru protejarea mediului înconjurător, prin participarea la activități de ecologizare, derulate în zona Parcului Central, în contextul Zilei Mondiale a Curățeniei; implicarea și asumarea răspunderii în echipă, prin ateliere de creație și gânduri bune, în cadrul cărora au dobândit deprinderi noi și au dezvoltat abilități de socializare și empatizare.

Latura empatică a campaniei a fost dată de implicarea activă în acțiunile de voluntariat a unor tineri speciali instituționalizați în cadrul Centrului de Servicii Sociale pentru Copil și Familie SERA Călărași și în cadrul Centrului de Zi pentru Persoanele cu Handicap Călărași, care au fost desemnați ambasadorii Campaniei de voluntariat. 

La finalul campaniei, toți voluntarii, de la elevii români și bulgari, tinerii speciali, până la cadrele didactice și reprezentanții celor două centre invitate au fost felicitați, fiindu-le oferite diplome de voluntari și certificate de apreciere pentru implicarea activă și spijinul oferit în buna desfășurare a acțiunilor derulate pe parcursul celor 3 zile.

Reamintim că evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Young Volunteer”, cod eMS - ROBG 296, implementat de Asociația AISSER Călărași, în calitate de lider, alături de partenerii Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași, Fundația „Sustainable Development and Prosperity” din Vratsa (Bulgaria) și Liceul „Vasil Levski” din Glavinitsa (Bulgaria), prin programul INTERREG V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 3 „O regiune sigură”.

Oricine poate fi Voluntar! Cu voinţă şi entuziasm, orice persoană poate să aducă o contribuţie lumii. Voluntariatul este un mod de a-ți face prieteni noi, de a ajuta la corectarea unor probleme sociale și de a te dezvolta ca individ. Dacă ești interesat, te așteptăm să te alături celei mai noi comunități de voluntari „Young Volunteer” accesând platforma web a proiectului – www.youngvolunteer.eu!

 

Mai multe detalii despre activitățile derulate și proiectul nostru aflați pe website-ul www.youngvolunteer.eu sau contactându-ne la adresa de e-mail: office@aisser.ro, tel.: 0371/015.145, persoană de contact: Andrei STOIAN, președinte AISSER Călărași. 

share
UE RO GOV INTERREG