aici și să vii sâmbătă, 25 septembrie, alături de noi. La ora 10:30 ne strângem în parcarea către drumul de acces spre Aldis, ne echipăm corespunzător, stabilim traseul și detaliile, iar apoi dăm startul curățeniei de toamnă în drum spre podul de peste Canalul Siderurgic (tur – retur).

Dat fiind contextul actual pandemic, păstrăm regulile de distanțare și acționăm pentru natură, cu #responsabilitate față de cei de lângă noi, cu scopul de a ne proteja atât pe noi, cât și pe cei apropiați.

 

" />

Curățenia de toamnă | Campanie de ecologizare pe #DrumulCătreDunăre 2.0

Curățenia de toamnă | Campanie de ecologizare pe #DrumulCătreDunăre 2.0

09 Sep 2021 Noutati

Hai cu noi la curățenia de toamnă pe #DrumulCătreDunăre!

Iubim să protejăm natura și participăm la curățenia de toamnă!

Iubim natura! Asta-i clar! Și tocmai pentru că vrem să o păstrăm într-o stare cât mai bună și, mai ales, să fim un exemplu pentru ceilalți prin faptele noastre, încercăm pe cât posibil să contribuim la bunăstarea ei participând la activități de ecologie și ecologizare. Iată că a venit momentul să mai demonstrăm încă o dată acest lucru pe #DrumulCătreDunăre!

Cel mai îndrăgit loc de noi, călărășenii amatori de mișcare în aer liber și iubitori de natură, este de departe #DrumulCătreDunăre, pe DN3B, tronsonul dintre str. Gen. Constantin Ștefănescu (drum acces fabrica Aldis) și podul peste Canalul Siderurgic.

Cu mic, cu mare, fie la pedale, fie-n alergare sau la pas domol, cu toții profităm de zilele încă însorite, încă ademenitoare la mișcare și petrecere a timpului în aer liber, printre pădurile ce îmbrățișează #DrumulcătreDunăre. Din păcate, dintre copaci, de printre frunze, sclipesc în soare, PET-uri, sticle și gunoaie felurite, ce se încăpățânează să înveșmânteze pământul în straie nemiloase, ce sufocă întreaga suflare arămie a naturii.

Așa cum am susținut mereu, noi suntem de părere că Da! Este datoria fiecăruia din noi să ne implicăm și să facem ceva, câtuși de puțin, pentru a avea un mediu mai curat! Noi, cei de la AISSER Călărași, alături de comunitatea „Young Volunteer” și partenerii noștri, Asociația pentru Dezvoltare Durabilă a Dunării de Jos, alegem să nu fim simpli spectatori în fața peisajului dezolant și aspru ce ni se derulează la fiecare pas pe #DrumulCătreDunăre! Noi alegem și de această dată să ne implicăm activ, să nu lăsăm plasticul și munții de gunoaie să ne copleșească, să ne invadeze pădurile și, odată cu aversele și inundațiile, să ajungă în apele noastre.

Nu putem sta indiferenți în fața distrugerii naturii și punem faptele înaintea vorbei, fiind responsabilitatea noastră să ne implicăm oricum putem! Așadar, în data de 25 septembrie, sâmbătă, începând cu ora 10:30, ne adunăm familiile, prietenii, vecinii și colegii, și vom străbate dus – întors  #DrumulCătreDunăre, înarmaţi cu saci, clești și mănuşi, să strângem toate gunoaiele aruncate la întâmplare. Acțiunea de ecologizare va fi realizată sub umbrela #CuApeleCurate cu prilejul Zilei Mondiale a Curățeniei!

 

Hai cu noi să facem diferența! Și tu poți să te implici! Dunărea are nevoie de TINE! Acesta este momentul tău de implicare!

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul disponibil aici și să vii sâmbătă, 25 septembrie, alături de noi. La ora 10:30 ne strângem în parcarea către drumul de acces spre Aldis, ne echipăm corespunzător, stabilim traseul și detaliile, iar apoi dăm startul curățeniei de toamnă în drum spre podul de peste Canalul Siderurgic (tur – retur).

Dat fiind contextul actual pandemic, păstrăm regulile de distanțare și acționăm pentru natură, cu #responsabilitate față de cei de lângă noi, cu scopul de a ne proteja atât pe noi, cât și pe cei apropiați.

 

share
UE RO GOV INTERREG