Societatea Națională de Cruce Roșie din România a sărbătorit ieri, 4 iulie, 145 de ani de istorie și activitate umanitară.
În cei 145 de ani de când Prințul Dimitrie Ghica, Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. G. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza și Carol Davila au fondat Crucea Roșie Română, zeci de generații s-au reunit pentru a ajuta și a oferi speranță în caz de urgență. Acest angajament a fost întotdeauna motorul activităților Crucii Roșii Române. Oameni din diferite categorii sociale se reunesc și astăzi sub emblema Crucii Roșii pentru a găsi soluții și a da speranță, astfel încât nimeni să nu fie singur în momentele de criză.
În aproape un secol și jumătate, Crucea Roșie Română a adus alinare și a oferit oamenilor servicii vitale în momentele cele mai dificile: primul și al doilea Război Mondial, în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză, în timpul foametei, a inundațiilor, a cutremurelor, a frigului extrem sau a pandemiei COVID-19. An de an, fiecare generație de voluntari s-a adaptat provocărilor și nevoilor cărora a trebuit să le facă față România. 6.000 de voluntari și 1.500.000 de beneficiari este bilanțul la finalul anului 2020.
În aceste vremuri dificile, Crucea Roșie a arătat că în România, ca peste tot în lume, puterea umanității este de neoprit.
Sursă: Crucea Roșie