Articole

Cea de-a doua întâlnire de lucru destinată stakeholderilor proiectului „Young Volunteer”

Cea de-a doua întâlnire de lucru destinată stakeholderilor proiectului „Young Volunteer”

11 Oct 2019 in noutati

Vineri, 11 octombrie, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, în calitate de partener al proiectului „Young Volunteer”, împreună cu Asociația AISSER Călărași, în calitate de lider, a organizat cea de-a doua Întâlnire de lucru destinată stakeholderilor proiectului.

Obiectivul principal al întâlnirii a vizat punerea bazelor relației de colaborare între beneficiarii proiectului „Young Volunteer” – Asociația AISSER Călărași și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și stakeholderii proiectului - Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași și Societatea Naţională de Cruce Roşie din România – Filiala Călărași.

Cu această ocazie au fost aduse la cunoștința stakeholderilor activitățile și indicatorii proiectului „Young Volunteer”, stabiliți prin contractul finanțat în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 3 „O regiune sigură”.

Principalele teme de discuții ale întâlnirii de lucru au vizat următoarele:

a) cea de-a treia Campanie de voluntariat derulată în cadrul proiectului, ce va avea ca invitați speciali reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași;

b) modalitatea de colaborare agreată de instituțiile implicate în proiect, având ca livrabil un Acord de parteneriat semnat de partenerii proiectului și stakeholderi privind avertizarea timpurie și răspunsul rapid comun și sprijinirea noii comunități de tineri voluntari „Young Volunteer”.

În urma acestui eveniment au fost analizate și stabilite activitățile ce vor fi derulate în cadrul următoarei campanii de voluntariat, ce va avea loc săptămâna viitoare în perioada 17 – 19 octombrie la Călărași.

La acest eveniment, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, în calitate de stakeholder, va susține pentru cei 160 de elevi beneficiari ai proiectului din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași și din cadrul Liceului „Vasil Levski” din Glavinitsa (Bulgaria), cursuri interactive și dinamice, centrate pe latura practică, privind intervenția în situații de urgență și acordarea primului ajutor.

Totodată, cu această ocazie a fost definitivat Acordul de parteneriat privind avertizarea timpurie și răspunsul rapid comun, ce va fi semnat în zilele următoare de către toate entitățile implicate în proiectul „Young Volunteer”.

Mai multe detalii despre proiect și activitățile realizate de partenerii români și bulgari puteți afla pe pagina de Facebook a proiectului @ YoungVolunteerProject.

Citeste mai departe →
share
Ziua Mondială a Educației, celebrată printr-o nouă campanie de voluntariat  „Young Volunteer”

Ziua Mondială a Educației, celebrată printr-o nouă campanie de voluntariat „Young Volunteer”

11 Oct 2019 in noutati

În perioada 3 – 5 octombrie, comunitatea de voluntari formată din aproximativ 200 de elevi și profesori de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași și de la Liceul „Vasil Levski” au sărbătorit în avans Ziua Mondială a Educației la Glavinitsa (Bulgaria), prin cea de-a doua campanie de voluntariat organizată în cadrul proiectului „Young Volunteer”.

Evenimentul a fost organizat de Liceul „Vasil Levski” din Glavinitsa, în calitate de partener al proiectului „Young Volunteer”, și a avut loc la sediul instituției. Deschiderea oficială a campaniei a reprezentat o zi încărcată de bucurii și de emoții frumoase, ceremonia având loc în sala de festivități a Centrului „Hristo Botev 1940” din Glavinitsa, unde am avut parte de o primire deosebit de călduroasă din partea gazdelor și a autorităților din districtul Silistra, cu multe surprize copleșitoare.

În această campanie, cei 160 de elevi români și bulgari au învățat aplicat metode de intervenție în caz de urgență, protecție civilă și de acordare a primului ajutor, în cadrul unor cursuri interactive, ce au avut ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a tinerilor elevi asupra beneficiilor implicării în activităţi de voluntariat ca expresie a solidarităţii şi responsabilităţii civile.

Prin această campanie s-a urmărit dezvoltarea personală a voluntarilor, prin următoarele: stimularea dorinței de a învăța noțiuni, deprinderi și obiceiuri pentru a-și însuși comportamente adecvate în situații de risc, prin participarea la cursuri de inițiere despre metodele optime de intervenție în situații de dezastre și calamități naturale; implicarea în acțiuni de voluntariat pentru protejarea mediului înconjurător, prin participarea la activități de ecologizare, derulate în zona liceului.

La finalul campaniei, toți voluntarii, de la elevii români și bulgari, la cadrele didactice și reprezentanții celor două asociații – AISSER Călărași și Fundația „Sustainable Development and Prosperity” din Vratsa (Bulgaria) au fost felicitați, fiindu-le oferite diplome de voluntari.

Reamintim că evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Young Volunteer”, cod eMS - ROBG 296, implementat de Asociația AISSER Călărași, în calitate de lider, alături de partenerii Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași, Fundația „Sustainable Development and Prosperity” din Vratsa (Bulgaria) și Liceul „Vasil Levski” din Glavinitsa (Bulgaria), prin programul INTERREG V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 3 „O regiune sigură”.

Scopul organizării campaniei pilot de voluntariat a vizat dezvoltarea unei forme de învățare socială, ce a avut ca obiectiv creșterea gradului de implicare a tinerilor elevi în activități de voluntariat menite să aibă o valoare adăugată în beneficiul comunităților din aria transfrontalieră româno-bulgară.

Mai multe detalii despre activitățile derulate și proiectul nostru aflați pe website-ul www.youngvolunteer.eu sau contactându-ne la adresa de e-mail: office@aisser.ro, tel.: 0371/015.145, persoană de contact: Andrei STOIAN, președinte AISSER Călărași. 

Citeste mai departe →
share
Prima campanie de voluntariat,  prin „Young Volunteer”, la Călărași

Prima campanie de voluntariat, prin „Young Volunteer”, la Călărași

23 Sep 2019 in noutati

Asociația AISSER Călărași, în calitate de lider de proiect, alături de Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, în calitate de partener și, totodată, gazdă, au organizat, în perioada 19 – 21 septembrie, prima Campanie de voluntariat, în cadrul proiectului „Young Volunteer”.

Scopul organizării acestui eveniment a vizat dezvoltarea unei forme de învățare socială, ce a avut ca obiectiv creșterea gradului de implicare a tinerilor elevi în activități de voluntariat menite să aibă o valoare adăugată în beneficiul comunităților din aria transfrontalieră româno-bulgară.

La această campanie au participat peste 220 de voluntari români și bulgari (elevi, cadre didactice, reprezentanți ai Centrului de Servicii Sociale pentru Copil și Familie SERA și ai Centrului de Zi pentru Persoanele cu Handicap din Călărași, tineri instituționalizați, traineri, translatori, precum și membri ai echipei de implementare a proiectului „Young Volunteer”).

Prin obiectivele specifice ale Campaniei s-a urmărit ca rezultatele acesteia să contribuie la dezvoltarea personală a voluntarilor, prin următoarele: stimularea dorinței de a învăța noțiuni, deprinderi și obiceiuri pentru a-și însuși comportamente adecvate în situații de risc, prim ajutor, prin participarea la un curs de inițiere în acordarea primului ajutor; implicarea în acțiuni de voluntariat pentru protejarea mediului înconjurător, prin participarea la activități de ecologizare, derulate în zona Parcului Central, în contextul Zilei Mondiale a Curățeniei; implicarea și asumarea răspunderii în echipă, prin ateliere de creație și gânduri bune, în cadrul cărora au dobândit deprinderi noi și au dezvoltat abilități de socializare și empatizare.

Latura empatică a campaniei a fost dată de implicarea activă în acțiunile de voluntariat a unor tineri speciali instituționalizați în cadrul Centrului de Servicii Sociale pentru Copil și Familie SERA Călărași și în cadrul Centrului de Zi pentru Persoanele cu Handicap Călărași, care au fost desemnați ambasadorii Campaniei de voluntariat. 

La finalul campaniei, toți voluntarii, de la elevii români și bulgari, tinerii speciali, până la cadrele didactice și reprezentanții celor două centre invitate au fost felicitați, fiindu-le oferite diplome de voluntari și certificate de apreciere pentru implicarea activă și spijinul oferit în buna desfășurare a acțiunilor derulate pe parcursul celor 3 zile.

Reamintim că evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Young Volunteer”, cod eMS - ROBG 296, implementat de Asociația AISSER Călărași, în calitate de lider, alături de partenerii Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași, Fundația „Sustainable Development and Prosperity” din Vratsa (Bulgaria) și Liceul „Vasil Levski” din Glavinitsa (Bulgaria), prin programul INTERREG V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 3 „O regiune sigură”.

Oricine poate fi Voluntar! Cu voinţă şi entuziasm, orice persoană poate să aducă o contribuţie lumii. Voluntariatul este un mod de a-ți face prieteni noi, de a ajuta la corectarea unor probleme sociale și de a te dezvolta ca individ. Dacă ești interesat, te așteptăm să te alături celei mai noi comunități de voluntari „Young Volunteer” accesând platforma web a proiectului – www.youngvolunteer.eu!

 

Mai multe detalii despre activitățile derulate și proiectul nostru aflați pe website-ul www.youngvolunteer.eu sau contactându-ne la adresa de e-mail: office@aisser.ro, tel.: 0371/015.145, persoană de contact: Andrei STOIAN, președinte AISSER Călărași. 

Citeste mai departe →
share
Start Campania „Young Volunteer”

Start Campania „Young Volunteer”

19 Sep 2019 in noutati

Joi, 19 septembrie, am dat startul primei Campanii de Voluntariat, în cadrul proiectului „Young Volunteer”!

Deschiderea oficială a avut loc în curtea interioară a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași, începând cu ora 14:00.
Alături de noi sunt peste 220 de voluntari români și bulgari (elevi, cadre didactice, reprezentanți ai Centrului de Servicii Sociale pentru Copil și Familie SERA și ai Centrului de Zi pentru Persoanele cu Handicap din Călărași, tineri instituționalizați, traineri, translatori, precum și membri ai echipei de implementare a proiectului „Young Volunteer”).

În prima zi a campaniei, voluntarii au avut parte de multe activități și jocuri educative, interactive și distractive, toate acestea fiind asigurate de doi traineri profesioniști, care au reușit să creeze o atmosferă de încredere reciprocă, pentru a face posibilă interacţiunea și comunicarea între adolescenți într-un timp foarte scurt.

Totodată, cu această ocazie a fost oferit tinerilor voluntari un curs demonstrativ privind modul în care trebuie să răspundem în situații extreme, când trebuie să acordăm cuiva primul ajutor.
La acest curs, ce a fost susținut chiar de tineri voluntari ai Crucii Roșii – Filiala Călărași, au fost prezentate unele dintre cele mai frecvente cazuri de accidente întâlnite în care s-a intervenit prin măsuri de prim ajutor de urgență, acordate înaintea sosirii cadrelor medicale.

A doua zi a campaniei este destinată celebrării Zilei Mondiale a Curățeniei, în avans, printr-o acțiune de ecologizare a zonei verzi din sudul municipiului Călărași, urmând ca ultima zi a evenimentului să o dedicăm laturii creative, de această dată, prin ateliere de quilling și gânduri bune.

Revenim cu detalii cât de curând ;)

Citeste mai departe →
share
World Education Romania

World Education Romania

19 Sep 2019 in noutati

Școli, licee, centre de limbi străine și universități din întreaga lume vă așteaptă la World Education Fair!

În plus, la târg puteți afla despre programe Work and Travel pentru studenți, teste de orientare profesională, cursuri și examene de limbi străine și multe altele.

Ps. Participarea este gratuită! 😉

Detalii și înscrieri aici - https://www.worldeducation.ro/?fbclid=IwAR3jd2N0zxFdLGjII2s9el9X2sjqRTSIvT5BPdZxeGEYog9hDxNilq-MyFI

Citeste mai departe →
share
Curs de inițiere în acrodarea primului ajutor de bază

Curs de inițiere în acrodarea primului ajutor de bază

12 Sep 2019 in noutati

În luna septembrie, Crucea Roșie - Filiala Călărași a organizat un curs de inițiere în acordarea primului ajutor de bază, destinat exclusiv cadrelor didactice din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”. 

Cu sprijin financiar european, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” a achiziționat echipamente specifice pentru învățarea și practicarea de măsuri de intervenție în situații de urgență, pentru a ajuta elevii să își dezvolte cunoștințe și abilități în acordarea primului ajutor și să știe care sunt pașii în intervenția în situații de urgență. Echipamentele achiziționate sunt următoarele: manechine, tărgi, echipament medical pentru învățarea aplicată (măști, ventilator manual, guler cervical, atelă etc.), trusă de prim ajutor pentru învățare, videoproiector, tablă inteligentă interactivă și mobilier.

Cursul de inițiere în domeniul prevenției și intervenția în situații de urgență, prin acordarea primului ajutor de bază, vine să răspundă nevoii de informare și dezvoltare a abilităților unui număr de opt profesori de a oferi training elevilor la orele deschise/ore de dirigenție.

Astfel, în urma participării la această instruire, ce s-a derulat pe parcursul a 2 zile, cuprinzând 12 ore de instruire efectivă, cadrele didactice ale Liceului „Mihai Eminescu” au dobândit abilitățile și cunoștințele necesare pentru a putea preda tinerilor voluntari proceduri de prim ajutor și tehnici cheie de salvare de vieți până la sosirea ajutoarelor calificate (ambulanța).

Cursul s-a derulat în cadrul proiectului „Young Volunteer” (cod eMS ROBG - 296), finanțat prin programul INTERREG V-A România - Bulgaria, Axa prioritară 3 „O regiune sigură”.

Citeste mai departe →
share
Am demarat pregătirea primei Campanii de voluntariat „Young Volunteer”

Am demarat pregătirea primei Campanii de voluntariat „Young Volunteer”

12 Sep 2019 in noutati

Toamna aceasta suntem puși pe fapte mari! 
Am început în forță să pregătim prima Campanie de Voluntariat, ce va avea loc la Călărași, în perioada 19 - 21 septembrie, și va fi găzduită de Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, în calitate de partener al proiectului „Young Volunteer”.

 

PARTICIPANȚII

- echipa de implementare a proiectului „Young Volunteer” (Asociația AISSER Călărași, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Fundația „Sustainable Development and Prosperity” din Vratsa și Liceul „Vasil Levski” din Glavinitsa);

- elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și de la Liceul „Vasil Levski”;

- persoane instituționalizate în cadrul Centrului de Servicii Sociale pentru Copil și Familie SERA Călărași;

- persoane cu dizabilități de la Centrul de Zi pentru Persoanele cu Handicap Călărași;

- stakeholderi - reprezentanții Societății Naționale de Cruce Roșie din România - Filiala Călărași

- translatori;

- traineri.

 

ACTIVITĂȚILE CAMPANIEI

- curs interactiv de inițiere în acordarea primului ajutor de bază;

- acțiune de ecologizare, derulată în contextul Zilei Mondiale a Curățeniei;

- ateliere de creație (quilling) și gânduri bune;

- activități interactive și distractive, precum și multe jocuri pe echipe.

 

STIMULENTE

- materiale de informare și promoționale realizate în cadrul proiectului „Young Volunteer”;

- diplome de voluntariat;

- multe surprize.

 

OBIECTIVE

Prin această Campanie, organizatorii își propun să contribuie la dezvoltarea personală a voluntarilor, să îi stimuleze să învețe noțiuni, deprinderi și obiceiuri pentru a-și însuși comportamente adecvate în situații de risc, prim ajutor, precum și despre tot ceea ce înseamnă și implică lucrul în echipă, prin participarea la ateliere creative, în cadrul cărora vor dobândi deprinderi noi și vor dezvolta abilități de socializare și empatizare. Astfel, tinerii implicați își vor îmbunătăți abilități și competențe sociale, cum ar fi de exemplu: solidaritatea, toleranța, încrederea, spiritul civic și responsabilitatea socială.

Voluntariatul este una dintre cele mai bune mijloace prin care tinerii vor lega prietenii noi, vor contribui activ, prin acțiunile derulate, la corectarea unor probleme sociale și, în mod individual, vor cunoaște o creștere a stimei de sine. 

 

 

Citeste mai departe →
share
Prima întâlnire de lucru destinată stakeholderilor proiectului „Young Volunteer”

Prima întâlnire de lucru destinată stakeholderilor proiectului „Young Volunteer”

12 Sep 2019 in noutati

Joi, 12 septembrie, a avut loc prima întâlnire de lucru destinată stakeholderilor „Young Volunteer”, în care am stabilit împreună cu reprezentanții Crucii Roșii - Filiala Călărași și cadrele didactice ale Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, implicate în proiect, activitățile pe care le vom organiza pentru cei 160 de elevi români și bulgari în Campania de voluntariat, ce va avea loc la Călărași, săptămâna viitoare. Obiectivul principal al acestui eveniment pilot îl constituie creșterea gradului de conștientizare în rândul tinerilor elevi din zona transfrontalieră asupra importanței și beneficiilor date de implicarea în activități de voluntariat.

Totodată, cu această ocazie s-au purtat discuții preliminare pentru stabilirea punctelor cheie, a drepturilor și a obligațiilor beneficiarilor proiectului și a stakeholderilor acestuia, pentru a pune bazele unui Acord de parteneriat privind avertizarea timpurie și răspunsul rapid comun și pentru a sprijini noua comunitate de tineri voluntari „Young Volunteer”.

Reamintim că proiectul „Young Volunteer”, finanțat prin programul INTERREG V-A România – Bulgaria, este implementat de Asociația AISSER Călărași, în calitate de lider, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași, Fundația „Sustainable Development and Prosperity” din Vratsa (Bulgaria) și Liceul „Vasil Levski” din Glavinitsa (Bulgaria), în calitate de parteneri.

 

Citeste mai departe →
share
UE RO GOV INTERREG