Articole

Conferința de lansare a proiectului „Young Volunteer„ ROBG 296

Conferința de lansare a proiectului „Young Volunteer„ ROBG 296

08 Apr 2019 in noutati

Spiritul civic şi încrederea că orice persoană poate aduce o schimbare în comunitatea sa, mai ales dacă lucrează împreună cu alte persoane preocupate de aceleaşi aspecte, se învaţă într-o mare măsură prin implicarea în activităţi de VOLUNTARIAT.

Despre importanța Voluntariatului atât pentru noi, cât și pentru comunitățile din care facem parte am discutat astăzi, 5 aprilie, la evenimentul de lansare a proiectului „Young Volunteer”, împreună cu partenerii noștri Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași, Fundația „Sustainable development and prosperity” și Liceul „Vasil Levski” din Silistra.

Prin acest proiect ne propunem să dezvoltăm o formă de învățare socială, prin activități de voluntariat menite să aibă o valoare adăugată în beneficiul comunităților din aria transfrontalieră româno-bulgară.

Cu ajutorul fondurilor europene accesate prin INTERREG V-A România – Bulgaria vom crea două cabinete în liceele beneficiare, dotate cu echipamente specifice, care vor sprijini tinerii voluntari să învețe aplicat măsuri de intervenție în situații de urgență. Totodată, cadrele didactice ale celor două licee vor beneficia de sesiuni de instruire pentru a putea preda la rândul lor tinerilor voluntari proceduri de prim ajutor. Pentru acestea îi mulțumim Aurei Giurcă, directoarea Crucea Roşie - Filiala Călăraşi, pentru tot sprijinul oferit.

Una dintre cele mai importante și durabile rezultate ale proiectului vizează dezvoltarea unei comunități de voluntari, ce va fi găzduită pe platforma www.youngvolunteer.eu, unde tinerii interesați din România și Bulgaria vor putea colabora pentru a realiza împreună campanii de voluntariat.

„Young Volunteer” este ca un puzzle, iar fiecare tânăr din aria transfrontalieră româno-bulgară reprezintă o piesă a puzzle-ului... Cu implicarea activă a tinerilor vom reuși să construim un puzzle complet, ce va îngloba soluții comune pentru stimularea cetățeniei active prin acțiuni de voluntariat.

Citeste mai departe →
share
Liceenii  se pot înscrie în cursa pentru câştigarea unei burse la un renumit colegiu din Anglia

Liceenii se pot înscrie în cursa pentru câştigarea unei burse la un renumit colegiu din Anglia

11 Mar 2019 in noutati

Liceenii de clasa a IX-a sau a X-a se pot înscrie în cursa pentru câştigarea unei burse la renumitul colegiu Earlscliffe din Anglia. Termenul limită pentru înscrieri este 14 martie 2019. Cei care doresc să aplice la concurs pot completa formularul disponibil pe site-ul www.mirunette.ro. Earlscliffe College, în parteneriat cu Mirunette Education, oferă cel puţin trei burse academice la acest colegiu, pentru doi sau trei ani.

Mai multe detalii puteti afla aici  https://observatorcl.info/2019/03/11/liceenii-calaraseni-se-pot-inscrie-in-cursa-pentru-castigarea-unei-burse-la-un-renumit-colegiu-din-anglia/?fbclid=IwAR2y7d9IioKQav6hgtjOlWFJCtIUgkShg5ou37y_uZTxG1-mU9qMTnpKF_8

Citeste mai departe →
share
Elevii Liceului „Danubius” au oferit un „mărţişor” mediului

Elevii Liceului „Danubius” au oferit un „mărţişor” mediului

05 Mar 2019 in noutati

În data de 1 martie 2019, prima zi calendaristică de primăvară, 60 de elevi, din clasele a IX-a D, a X-a D, a XI-a A și a XII-a B, ai Liceului „Danubius” din Călărași, coordonați de Antoaneta-Ancuța Brașoveanu, profesoară de limba engleză a aceluiași liceu, au hotărât să ofere un „mărțișor” mediului.

 

Mai multe detalii puteti afla aici https://observatorcl.info/2019/03/05/elevii-liceului-danubius-au-oferit-un-martisor-mediului/

Citeste mai departe →
share
Acţiune de colectare selectivă de deşeuri, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”

Acţiune de colectare selectivă de deşeuri, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”

04 Mar 2019 in noutati

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” au desfăşurat zilele trecute o activitate de colectare a deşeurilor. Aceştia au adus la punctul de colectare acumulatori, becuri şi rezerve de neon, iar elevii din ciclul primar au primit jucării din partea membrilor echipei Ecoprovocarea, în schimbul deşeurilor. Toţi elevii participanţi au conştientizat gravitatea poluării mediului înconjurător cu aceste deșeuri.

Mai multe detalii puteti afla aici- https://observatorcl.info/2019/02/22/ampla-actiune-de-colectare-selectiva-de-deseuri-la-liceul-teoretic-mihai-eminescu/

Citeste mai departe →
share
UE RO GOV INTERREG